dijous, 26 d’abril de 2007

El PP tancarà demà TV3 a Alacant

El Govern Valencià ha notificat a Acció Cultural del País Valencià que demà divendres 27 d'abril, a les 11 hores, tancarà el repetidor que l¹entitat té a la Serra de Carrasqueta, al terme municipal de Xixona. Per aquest motiu, ACPV ha convocat una concentració demà 27 d¹abril de 2007, a les 10 del matí, a les instal·lacions de reemissor de la Serra de la Carrasqueta.


Aquesta mesura es pren després que el Jutjat del Contenciós-Administratiu d¹Alacant autoritzara la Generalitat Valenciana a accedir a aquestes instal·lacions, en una decisió totalment oposada a la que ha pres el jutjat homònim de València.

Com informàvem fa una dies, la jutgessa de València va negar l'autorització a entrar al reemissor que ACPV té al Mondúver, prevista per al 25 d'abril al·legant que aquest mesura provisional contradeia drets fonamentals, com ara el dret a la llibertat d'informació o la pluralitat infomativa.
Tanmateix, la responsabilitat última de fer efectiva aquesta autorització, contrària al sentir de la gran majoria de la societat valenciana, la té la Generalitat Valenciana. Igualment, i malgrat les declaracions del conseller Vicent Rambla a favor d'un acord de reciprocitat entre els governs valencià i català, la decisió de tancar demà el repetidor de la Carrasqueta demostra la nul·la voluntat del PP valencià per arribar a una acord amb la Generalitat de Catalunya efectiu i possitiu per ambdues parts.

Davant aquesta situació, ACPV no pot, per responsabilitat cívica, mantenir-se passiva. Per aquest motiu, i davant aquest greu atemptat als drets fonamentals dels valencians i valencianes, ha convocat una concentració demà 27 d'abril de 2007, a les 10 del matí, a les instal·lacions de reemissor de la Serra de la Carrasqueta.

Cal deixar palesa la indignació de milers de valencians i valencianes que veuran restringits els seus drets més elementals, com ara el dret a la llibertat d'expressió i a la pluralitat informativa. Representants polítics, sindicals, culturals i cívics han confirmat la seua presència. (...)

Llegir noticia completa publicada a L'Avanç