diumenge, 25 de març del 2007

Una volta més, la Mariola en flames

Dissabte, dia 24 de març, un incendi de reduïdes dimensions va afectar part del paratge natural de la Serra Mariola, al terme municipal de Bocairent.





Dissabte de matí, un incendi forestal declarat a la serra Mariola, a la part dreta de la pujada al repetidor va cremar una xicoteta extensió de matolls i algun pí. L'incendi, les causes del qual no estan clares, es va declarar sobre les 10 del matí a una zona de no difícil accés, a uns cinc metres del camí que puja al repetidor de Bocairent. Un intens vent bufava a eixes hores del matí però a la zona, el vent no entrava, relliscava per dalt i així fou més fàcil controlar les flames tot i el vent que bufava.


Dos helicòpters i quatre camions de bombers, així com una brigada forestal, participaren en les tasques d'extinció del mateix, quedant rapidament controlat i per sort sofocat.


Bombers desplegats a la zona comentaven la deficient política de netetja dels boscos, ja que la zona haguera pogut estar neta, era a la vora d'un camí i, a Bocairent hi ha brigada que s'encarrega d'açò. Esperem que mai torne a passar i es mantinguen nets els boscos. És qüestió de tots.